Mogelijke zorg

Veel mensen zijn enigszins afhankelijk van zorg. Zorg die ze nodig hebben vanwege de bereikte leeftijd, of omdat ze kampen met lichamelijke problemen en hierdoor zelf niet alles meer kunnen uitvoeren. Daarom bieden zorginstellingen allerlei vormen van hulp. Met deze hulp is het voor veel mensen mogelijk om bijvoorbeeld in eigen huis te blijven wonen in plaats van in een verzorgingstehuis. Dit is voor de meeste hulpbehoevenden de beste oplossing want die willen zelf over het algemeen niet uit huis geplaatst worden. Ze willen in het huis blijven wonen waarin ze hebben geleefd en waar hun herinneringen zijn. Met de juiste zorg kunnen zij hiermee dus geholpen worden. Wat zijn mogelijke vormen van hulp die mensen kunnen krijgen?

Beeldzorg

Beeldzorg van Zuidzorg is een vorm van zorg welke op afstand kan worden uitgevoerd. Hierbij komen zorgverleners niet bij de mensen thuis, maar wordt persoonlijk contact uitgevoerd via een beeldscherm. Hulpbehoevenden hoeven hierdoor zelf ook niet de deur uit. Het fijne van beeldzorg is dat er op elk tijdstip klaar kan staan op elk moment van de dag. Elke dag van de week. Dit zorgt voor een gerust gevoel bij degenen die zorg op afstand krijgen. Beeldzorg is er vooral voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen maar die toch graag een stukje begeleiding hierin krijgen. De regelmatige contacten zorgen er mede voor dat bijzonderheden snel worden opgemerkt.

Huishoudelijke hulp

Is er een iets intensievere vorm van zorg nodig? Misschien is alleen hulp bij huishoudelijke taken nodig. Alledaagse taken zoals stofzuigen, de afwas doen, de bedden opmaken en verschonen en dweilen. Maar ook zwaardere taken zoals de ramen zemen en de badkamer poetsen kan uit handen worden genomen door thuishulp. Hiermee blijft het mogelijk om langer zelfstandig in eigen huis te blijven wonen.

Verpleging

Kunnen de dagelijkse taken normaal wel uitgevoerd worden, maar zijn de beperkingen gekomen door zieke of een operatie? Dan is het fijn dat verpleging thuis kan gebeuren. Het is natuurlijk fijner om thuis verpleegd te worden dan in het ziekenhuis. Dit is ook één van de mogelijkheden van thuiszorg. Er kan bijvoorbeeld geholpen worden met het toedienen van een injectie, verzorgen van wonden, het meten van bloeddruk, aanbrengen van een katheter of het toedienen van zuurstof.

Maaltijden bezorgen

Is persoonlijke verzorging niet aan de orde en lukken de dagelijkse taken over het algemeen ook nog wel? Dan gaat het misschien alleen om het klaarmaken van maaltijden. Een vorm van thuiszorg is het bezorgen van maaltijden. Hierbij krijgt u gewoon een maaltijd thuisbezorgd die u zelf op kunt warmen in een magnetron. Als het nodig is dan kan de maaltijd op een persoonlijk dieet worden afgesteld.